Maaien

De drie Krone schijvenmaaiers met intensieve gewaskneuzers zorgen voor een totale werkbreedte van 9,7 meter.

Dankzij het Krone Big Swad systeem kan men er voor kiezen om het gemaaide gras over de gehele werkbreedte te laten verspreiden. Het gemaaide gras van één kant van de machine naar de midden te laten afleggen of zelfs de gehele werkbreedte van 9,7 meter op 1 zwad te laten leggen.

Met dit systeem kunt u er ook voor kiezen om de perceelranden naar binnen te laten werken. Dit vergemakkelijkt het schudden en harken langs afrastering of sloten.

Gras hakselen

Wij hakselen met een New Holland FX 40 hakselaar. 2 Veenhuis Combi dubbeldoelwagens, en 2 Veenhuis silagewagens transporteren het gehakselde gewas naar de bult. Onze Shovels met zelfontwikkelde kuilverdelers zorgen voor een geleidelijk uitgevlakte en goed aangereden kuilbult.

Opraapwagens

Onze 2 Veenhuis Combi dubbeldoelwagensbeschikken over een hoge capaciteit en goede snijkwaliteit. Ook hier zetten wij onze Shovels met zelfontwikkelde kuilverdelers in om te zorgen voor een kuilbult met optimaal inkuilresultaat.

Ecosyl

De resultaten van ruwvoeronderzoeken heeft bij ons in de afgelopen jaren bewezen dat Ecosyl kuiltoevoegmiddel daadwerkelijk een wereld van verschil kan maken. Een hogere productie van melkzuurbacteriëne en  betere conservering van het gewas resulteert uiteindelijk in meer melk per kg ruwvoer.

balenpersen

Wij beschikken over 2 New Holland BB940 Grootpakpersen. Met baalafmetingen van 80 x 90 cm en een rotorsnijinrichting worden alround inzetbare balen geperst. De extra grote banden om onze balenpers zorgen voor een lagere druk per vierkante centimeter. We wikkelen onze balen met een Kuhn Balenwikkelaar en lichtgroene wikkelfolie. Een dikke laag folie garanderen optimale conservering. Opruimen doen we met onze 2 shovels en balenwagens met  grote banden om structuurschade zoveel mogelijk te beperken. Ook kleine hooibalen kunnen door ons geperst worden. Onze 2 kleine balenpersen zijn geschikt voor het persen van het ouderwetse formaat pakjes met origineel vlastouw.

Mest injecteren met Vervaet Hydrotike

Onze Vervaet Hydrotrike garandeerd een hoge capaciteit en lage bodemdruk. Met een 8 meter brede Vredo ZB 3 mestinjecteur zorgen wij voor injecteren met een optimaal resultaat.

Mestcontainer

Bij “land op afstand” maken wij gebruik van onze 45 m3 grote mestcontainer als tussenbuffer.

Vaste mest verspreiden

Wij beschikken over 2 Joskin Siroko mestwagens. Tezamen met onze hydraulische graafmachine verspreiden we ruwe stalmest, paardenmest en hekkelspecie. 

Mest overpompen

"Met onze zelfontwikkelde mestoverpomp verpompen we mest van put naar silo"


Sloten reinigen

Ons machinepark is breed uitgerust met machines om uw sloten te reinigen. Met een Herder Grenadier slootreiniger kunnen wij zowel klepelen als hekkelen. Ook onze rups en mobiele graafmachines zijn uitgerust maaikorven. Al onze machines zijn uitgerust met 4 meter brede maaikorven.

Maïsoogst


Wij hakselen met een New Holland FX 40 zelfrijdende veldhakselaar. In de natte perioden word deze machine uitgerust met een set grote dubbellucht banden. Op deze wijze word de bodemdruk verlaagt waardoor de machine langer over natte percelen rijd. We beschikken over twee veenhuis silagewagens en twee maïskippers om het gewas van het land naar de kuilplaats te transporteren. In de natte perioden plaatsen wij opbouwschotten op onze enkelas Alasco dumpers met extra brede banden. Daarnaast beschikken wij over een Claas Challenger rupstractor. Deze word in natte perioden ingezet als sleeptractor.

Grondverzet

Rupsgraafmachine

Dumperwerkzaamheden

Mobiele Graafmachine

Shovelwerkzaamheden

Overige werkzaamheden

- Maïsverbouw
- Kalkstrooien met “Ankal” kalkmeststof
- Kuilhappen
- Onkruidbestrijding
- Graslandverbetering: Ploegen, kilveren
- Graslandinzaaien
- Grasland doorzaaien
- Overtopfrezen